Tämä seuraavaksi esitelty pastaruoka on yksi suosikkejani. Tomaatin voi yllättävän monessa ruokalajissa korvata porkkanasoseella. Lasagnen lisäksi porkkanasose sopii esim. pizzaan tomaattisoseen sijasta.
Perhekoon porkkanalasagneen tarvitaan:
750 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
3 prk vauvojen porkkanasosetta (Semper on paras merkki tähän tarkoitukseen)
vettä
merisuolaa
mustapippuria
pizzamaustetta (eri valmistajien maustesekoituksissa on eroja, minulle sopii Santa Maria)
lasagnelevyjä (tuore- tai kuivapastaa)
2 prk Oatly-kaurakermaa
Ensin valmistetaan kastike jauhelihasta. Paistetaan jauheliha ja kuullotetaan sipuli pannussa kypsän jauhelihan joukossa. Lisätään mausteet ja valkosipuli. Kastike valmistetaan lisäämällä porkkanasose ja sosepurkeista huuhdotaan vedellä mukaan kaikki sose. Jos purkkien huuhteluveden lisäksi tarvitaan nestettä, joukkoon voidaan lisätä vettä. Kastike ei tarvitse suurustetta vaan porkkana antaa tarvittavan sakeuden. Kastikkeen annetaan kiehua hiljalleen 20 min, jonka jälkeen maku tarkistetaan ja tarvittaessa lisätään suolaa ja mausteita.
Lasagne kootaan laakeaan uunivuokaan. Alimmaksi kerros kastiketta, jonka päälle lisätään hieman Oatly-kaurakermaa juustokastikkeen korvaajaksi. Tämän jälkeen kerros pastalevyjä päälle ja aloitetaan läjitys alusta kerroksella kastiketta, kaurakermaa ja pastalevyjä. Tätä jatketaan kunnes kastike loppuu. Päällimmäiseksi pastalevyjen päälle reilu kerros kaurakermaa.
Lasagnea paistetaan uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kaurakermasta puuttuu juustokastikkeen takertuvuus, joten päällimmäiset pastalevyt tummuvat koviksi niiltä osin, josta kaurakerma pakenee paiston aikana. Nämä kovat kohdat voi poimia pois, kun lasagnea asettaa lautasille tarjolle. Kuvan annoksessa on lisukkeena allergisen herkuttelijan perussalaatti eli vihreää salaattia, kurkkua ja ruohosipulia.
Lopuksi vielä kommentti kaurakermoista. Tähän lasagneen sopivimmaksi tuotteeksi olen todennut Oatlyn kaurakerman mustassa purkissa. Muitakin allergianäkökulmasta sopivia tuotteita löytyy kuten esimerkiksi GoGreen- ja Keiju-kaurakermat, mutta niiden koostumus ja maku eivät mielestäni ole sopivia tähän ruokalajiin. GoGreenin kaurakerma ei kestä kuumennusta vaan muuttuu kuumentaessa kermaisesta kirkkaaksi kastikkeeksi. Keiju-kaurakerma taas on mielestäni maultaan liian makeaa tähän ruokalajiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti