Harrastukseni on hyvä ja monipuolinen ruoka allergioista huolimatta. Allergisena suhde ruokaan muuttuu, kun siihen joutuu väkisinkin käyttämään normaalia enemmän aikaa ja vaivaa. Moniallergisen ruokavalio myös helposti muodostuu liian yksipuoliseksi, kun lähes kaiken ruuan joutuu valmistamaan itse.
Ruokavaliostani on rajattu pois maitotuotteet, kala, äyriäiset, soija, herneet, pavut, muut palkokasvit, paprika, tomaatti, oliivit, raa'at juurekset, selleri, hedelmät, pähkinät, manteli, mansikat, tuore maissi, persilja ja monia mausteita
Listani herättää usein epätoivoa ammattikokeissakin, tavallisista kotikokkajista puhumattakaan. Kuitenkin näilläkin rajoitteilla on mahdollista tehdä hyvää ruokaa kotona ja syödä hyvin ravintoloissa.
tiistai 26. tammikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvä hyvä, tämä vaikuttaa oivalliselta! Sinulla on sentään joku selvästi rajattu aihe blogissa, toisin kuin meillä sekalaisia jorisevilla... Siihen liittyen luulisikin, että vähitellen tänne löytää lukijoita, jotka ovat aiheesta kiinnostuneita. Pistä ihmeessä blogisi vaikka Blogilistalle asiaankuuluvine hakusanoineen, niin sitä kautta allergioista tietoa etsivä voi tänne osata.
VastaaPoistaKiitti vinkistä. Lisäsin blogini Blogilistalle.
VastaaPoistaNiitä sinun sekalaisia juttuja on ilo lukea!
Kiva blogi sinulla! Itsekin aloitin juuri bloggaamisen vähän samaisesta aiheesta. :)
VastaaPoistaOnneksi omat rajoitteeni eivät ole aivan noin hurjat. Olen suuri hedelmien ja soijatuotteiden ystävä, niin niistä luopuminen tuntuisi aika kovalta. Vaikka kaikkeenhan sitä tottuu..
Olen myöskin siis allerginen maidolle, kalalle & äyriäisille, tomaatille ja herneelle, sekä sitten myöskin kanamunalle.